sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kääääk, kokeilin jotain uutta

Eilen illalla uskalsin ensimmäistä kertaa kokeilla akupunktiota niin, että ne neulat laitetaan korviin. Luulin, että se sattuis ihan kamalasti. Henki vielä pihisee, mutta en huomannut mitään vaikutuksia, mutta ehkä ne tulee jälkekäteen tai vaikka ensikerralla - Tai enkö vain tunnista niitä?


Lupaamani "luento"asoista joita olen tällä viikolla oppinut alkaa tästä. Ollaan käyty läpi negatiivisen puheen tyyppejä joita löytyy neljä; huolestuja, kriitiko, uhri ja täydellisyyden tavoittelija. En oo ikinä tajunnut, että addiktilla on niin monta erinlaista oiretta ja "leimoja" otsassa, minkäläinen on. Ollaan myös käyty läpi mielihalua ja mielitekoja. ne on kaksi AIVAN eriasiaa. tämänkin opin vasta nyt. Mielihalu on toive päihteestä > viittaa haluamiseen ja se koetaan raitistumisen esteeksi. Mieliteko taas on kokemuksellinen tarve päihteeseen, viittaa sisäiseen paineeseen ja aikomukseen toimia mielihalujen mukaisesti.

Jämäkkyys on esiintynyt hyvin useasti tämän viikon ryhmissämme. Niillekkin löyty monta "alamuotoa" samalla tavalla kuin negatiivisen puheen tyyypeissä. En sen enempään lähde tätä avaamaan täällä, ellei joku sitä halua? -- Voin vaikka luennoida teille 24/7 tästä kuntoutuksesta, miten voin ja mite me täällä tehdään, mutta ehkä tämä riittää tältä osalta, khihi.


Eilen aamulla oli AIVAN sika hyvä ryhmä, ja me jatkettiin sitä tänään vaikka sunnuntaisin ei pitäisi olla päivän agendan mukaan virallisesti ryhmää, mutta me päätettiin jatkaa ryhmää tänään ja ah uh, ihana ryhmä.En muista milloin viimeksi olisi ollut noin antoisa ryhmä, käytiin siis läpi: Addiktiolle tyypillisiä piirteitä ja niitähän riitti. Iltapäivä ryhmässä jaettiin iso paperi kuteen eriosaan ja tehtävänä oli ilmaista millä tavalla vain oma haave/unelma, miten sen voi saavuttaa, mitä jos en sitä saavuta, ja ketkä voisi olla unelmani tiellä. Aivan älyttömän hyvä tehtävä, i liiiiiiiike!


Vierailupäivä ja miä ootan täällä ihan täpinöissään millon se sisko sieltä hurahtaa tänne! Kamala ikävä ja juttua riittää aivan varmasti. Vielä ei olla päätetty lähdetäänkö käymään Nummelassa, mutta mulle se on ihan sama. Riittää vaan se, että saan olla hänen seurassaan =)


Mietin eilen illalla jo pääni puhki mitä olen oivaltanut tällä viikolla ja mitä tavotteita asettaisin tulevalle viikolle. Ei siitä meinannu tulla lasta tai paskaakaan, mutta nyt ne on oivallettu ja tavoitteet selvillä. Ihanaa, nyt vaaan sunnuntailepoa ja valmistautumista ensiviikkoon.

Mites teijän viikonloppu on menny? Ja onko herännyt minkäänlaisia kysymyksiä?

4 kommenttia:

  1. Ihanat housut! Ja ois kyllä itsekin siisti päästä kokeilemaan akupunktiota :D

    VastaaPoista
  2. Hui mä en varmaan ikinä uskaltais kokeilla akupunktiota! En edes tiedä miten sen pitäis auttaa?
    Mutta kiva taas kuulla et oot saanut asioita ja ajatuksia eteenpäin ja parempaan suuntaan, tsemppiä! <3

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentista ♥